• Home
  • Marum
  • Foto's
  • Sociëteit De Fles
  • Sponsoren
  • Word lid!
  • Contact
  • Shop
de fles

Over

Marum Bibio

De leukste studentenvereniging van Vlissingen, Middelburg en omstreken!

Geschiedenis

Vroeger had praktisch elke opleiding op de Hogeschool Zeeland haar eigen studentenvereniging, zo waren alle economische richtingen vertegenwoordigd binnen Cineadus, de PABO’ers binnen ’t Vloei en had ‘Mirfisto’ de zeevaartschool onder haar hoede.Het studentenleven was zelfs zo rijk, dat de meeste verenigingen zelfs hun eigen dispuut hadden! In het geval van Mirfisto was dit ‘Marum Bibio’, opgericht uit onvrede over de hoge bierprijs.

Op een gegeven moment besloot de IB-Groep (nu DUO) de prestatiebeurs in te voeren, waardoor er meer druk op de ketel kwam te staan voor de studenten en er dus gefuseerd ging worden. Zo gingen Cineadus, Mirfisto en Mort Subite (een onafhankelijke vereniging) samen in ‘Aqua ad Vinum’, Marum Bibio verhuisde als dispuut vrolijk mee.

Nu Marum Bibio een dispuut van Aqua ad Vinum werd, veranderde er veel. Doordat het bestuur van Marum Bibio en het bestuur van Aqua ad Vinum andere visies hadden betreft de feesten en evenementen besloot Marum Bibio die zelfstandig onder hun naam te organiseren.

Dit bleek zo succesvol te zijn, dat binnen no-time het dispuut Marum Bibio meer leden had dan haar moedervereniging Aqua ad Vinum. Ook het introkamp van Marum Bibio blijkt zeer succesvol te zijn. Waar andere studentenverenigingen maar een handjevol mensen meekrijgen, had Marum Bibio altijd dik boven de 100 aanwezigen. Dit kon in deze constructie natuurlijk niet, waardoor het dispuut Marum Bibio in april 2005 veranderde in de studentenvereniging Marum Bibio.

Vanaf toen ging het snel: Marum Bibio bleef groeien, terwijl de moedervereniging steeds verder achteruit ging. De feesten en activiteiten van Marum Bibio bleven groter worden, zo staat er tijdens de Beachparty een jacuzzi in stamkroeg, gaan tijdens het Duvelfeest Duvels voor een spotprijsje over de bar, organiseren wij jaarlijks een cantus waar volop gedronken en gezongen wordt en als klap op de vuurpijl heeft Marum Bibio iets unieks in Nederland: De Sunset Cruise, een galabal aan boord van een heus cruiseschip.

Maar ook de laatste jaren staat Marum niet stil: Marum Bibio haar eigen sociëteit, de Fles, waar elke avond tot wel zo’n 40 leden te vinden zijn voor een praatje, een drankje of zo nu en dan een feestje. Onze sociëteit heeft verschillende locaties gekend de afgelopen jaren. In 2020, met ons 15 jarig bestaan, zijn wij met onze stamkroeg mee verhuisd. Dit resulteert in het feit dat Marum Bibio de enige Nederlandse studentenvereniging is die in het bezit is van een voormalige stripclub.

Of terwijl, Marum Bibio heeft nooit stil gestaan en is dat voorlopig ook niet van plan!

bestuur

Het Bestuur

Bart van der Wilt

Nicholas George Lawson

Annelot Schouwenaars

Bart van der Wilt

Bart van der Wilt

Penningmeester | Quaestor

Mijn naam is Bart van der Wilt en vanaf de start van studiejaar 2022-2023 ben ik de nieuwe voorzitter van Marum Bibio.In mijn eerste jaar als lid van de vereniging was ik al snel gemotiveerd om me in te zetten voor Marum en de vereniging nog beter te maken. Daarom ben ik in december 2021 toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid. Daarna heb ik 6 maanden het penningmeesterschap op me genomen en nu sta ik aan het roer als voorzitter van deze geweldige vereniging. Misschien wel toepasselijk omdat ik voor Maritiem Officier studeer en daarom goed weet dat een stuurman nergens is zonder zijn team: elk Marumlid is even belangrijk, of je nu voorzitter bent of niet. Wees daarom nooit bang om op me af te stappen voor vragen, feedback of natuurlijk om te proosten op de geweldige studententijd die we nog gaan beleven met zijn allen! Bakboord, stuurboord, midscheeps, hijsen!

Commissies

Binnen Marum Bibio hebben wij verschillende actieve commissies. Deze commissies zijn de helpende handen voor het bestuur. Elke commissie heeft zijn eigen taak om het leven binnen de vereniging zo actief en leuk mogelijk te maken. De commissies zijn gevuld met talloze van onze actieve leden waardoor zij ervoor zorgen dat Marum Bibio er niet alleen voor de leden is, maar ook door de leden is.

Een paar van deze commissies zijn tijdelijk, wat betekent dat je een paar maanden in de commissie zal zitten om een event te organiseren. Andere commissies zijn het hele jaar door actief en vergaderen dus op regelmatige basis met de benodigde versnaperingen. Wanneer je jezelf aansluit bij een commissie werk je wel wat harder dan de andere leden, maar je krijgt er veel voor terug in de vorm van gezelligheid en levensskills. Zo zit er voor iedereen wel een commissie bij die past bij jouw tijdschema en talenten!

Lijkt het commissieleven jou wat? Benader het bestuur of de desbetreffende commissie hoofd.

Feestenementencommissie

Communicatiecommissie

Sooscommissie

Stickercommissie

Galacommissie

AID Commissie

Introkampcommissie

dispuut

Disputen

Cede maiori

Voluptas

Cede maiori

Cede maiori

HERENDISPUUT

Wij zijn Cede Maiori, het herendispuut van SV Marum Bibio. Cede Maiori is voortgekomen uit een vriendengroep die graag vaker samen wilden komen, de onderlinge vriendschap versterken en gezellig met zijn allen (drank) spelletjes spelen dit doen wij natuurlijk onder het genot van een aantal lekkere koude gouwe! Want bier drinken dat kunnen onze heren als de besten! Cede Maiori borrelt om de week op zondag, vóór de reguliere openingstijd van De Fles. Dit is de ideale plek voor een borrel om daarna vrolijk verder te feesten met andere gezellige mensen die naar De Fles komen, om door te gaan tot in de laatste uurtjes! Daarnaast hebben wij als Cede Maiori ook andere activiteiten denk hierbij aan een dagje paintballen, kroegentochten, een weekendje met de mannen op vakantie en regelmatig samen uit eten, meestal op de tweede donderdag van de maand. Op de tweede donderdag van de maand is het namelijk Jasje Dasje avond bij SV Marum Bibio. Hiervoor heeft het dispuut dan ook unieke dassen laten maken! Het dispuut organiseert regelmatig ook themafeestjes in De Fles. In samenwerking met het vrouwendispuut organiseren wij ook één of meerdere malen per jaar zelf een feest voor SV Marum Bibio!

Sunset Cruise

Hét paradepaardje van Marum Bibio, een spetterend feest dat je absoluut niet mag missen! De Sunset Cruise is één van de grootste evenementen waarnaar, naast al onze leden, ook alle andere studenten in Vlissingen een heel jaar lang naar uitkijken. De Sunset Cruise is als een ‘normaal’ gala, met de welbekende cocktail dresscode, maar Marum Bibio’s Sunset Cruise is uniek!

Het unieke aan de Sunset Cruise is dat het gala op een boot wordt gehouden. Varend langs de boulevard met een drankje in je hand, kijkend naar de ondergaande zon, genietend van de muziek van een live band op het ene dek en een DJ op het andere dek; een avond om nooit te vergeten dus! De Sunset Cruise wordt volledig door Marum Bibio georganiseerd, dus dan wordt het hoe dan ook legendarisch.

Het feest begint al wanneer de boot nog aan wal ligt, iedereen komt in de mooiste outfits, met de grootste feeststemming aan boord. Wanneer iedereen aan boord is, het feest dus al lekker op gang is, gaan we varen. We varen over de Westerschelde langs de boulevard van Vlissingen. AL feestend, dansend met je vrienden vaar je met het geweldige uitzicht op de skyline van Vlissingen. Alle prachtig verlichte gebouwen en de zon die langzaam wegzakt in zee, dat zie je alleen deze avond!

We zien jullie weer graag aan boord tijdens de volgende editie van Marum Bibio’s Sunset Cruise.